Over Mijn Data, Mijn Business

Wat is Mijn Data, Mijn Business?

Op Mijn Data, Mijn Business vind je alle relevante informatie over het aanleveren van jouw bedrijfsdata en vastgoeddata aan banken en andere ontvangende partijen. Daarnaast gebruik je Mijn Data, Mijn Business in softwarepakketten om direct data aan te leveren aan banken en andere ontvangende partijen. Per dataproduct, waaronder SBR Jaarrekening, SBR Taxatierapport en SBR Huurinformatie, leggen we uit hoe je de data kunt opstellen en aanleveren.

Mijn Data, Mijn Business is continu in ontwikkeling en wordt regelmatig voorzien van nieuwe functies. Heb je suggesties voor verbetering of loop je ergens tegen aan? Laat het ons weten!

Waarom data aanleveren via Mijn Data, Mijn Business?

Voorheen gebeurde het aanleveren van data aan de bank en andere ontvangende partijen veelal via bijvoorbeeld PDF- of Excel-bestanden. Of je nou ondernemer, accountant/administrateur of taxateur bent. Tegenwoordig vragen banken om jouw data aan te leveren via een standaard. Deze standaard is SBR. Mijn Data, Mijn Business en de aangesloten softwarepakketten maken hier gebruik van.

Het voordeel hiervan is dat jij de data op één manier opstelt en bij meerdere ontvangende partijen aanlevert. De ontvangende partij kan vervolgens de data automatisch verwerken. Dit werkt sneller, veiliger en efficiënter en past binnen de toenemende digitalisering bij banken.

Heb je meer vragen over waarom de bank jou heeft gevraagd om bedrijfsdata of vastgoeddata via Mijn Data, Mijn Business aan te leveren? Neem dan contact op met je bank.

Mijn Data, Mijn Business is een product van SBR Nexus

SBR Nexus is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank. Samen met bedrijven, (overheids)organisaties, softwarepartners en de financiële sector ontwikkelt en beheert SBR Nexus marktstandaarden voor het aanleveren van zakelijke data. Zo zorgt SBR Nexus ervoor dat de uitwisseling van zakelijke data veilig, efficiënt en foutloos verloopt.

Meer weten over SBR Nexus?