SBR Jaarrekening

Ben je gevraagd om digitaal een SBR Jaarrekening aan te leveren? Op deze pagina vind je informatie over wat een jaarrekening is en hoe je jouw jaarrekening kunt aanleveren.

SBR Jaarrekening

Wat is een SBR Jaarrekening?

Wanneer je een financiering hebt of aanvraagt, heeft de bank een jaarrekening nodig om een beeld te krijgen van de onderneming. Omdat een jaarrekening specifieke gegevens bevat, is het handig dat ondernemingen in dezelfde taal en vorm aanleveren. Hiervoor is de SBR Jaarrekening ontwikkeld. Door de SBR-taal te gebruiken, worden de gegevens direct verwerkt bij de bank, waardoor jij sneller weet waar je aan toe bent.

Typen SBR Jaarrekeningen

Er zijn drie typen SBR Jaarrekeningen. Afhankelijk van de rechtsvorm en/of grootte van het bedrijf is één van de drie van toepassing. In de brief die je van je bank ontvangt, staat vermeld welk type je moet aanleveren.

Je kunt als ondernemer niet zelf een SBR Jaarrekening aanleveren via Mijn Data, Mijn Business. Dit moet gebeuren door een accountant- of administratiekantoor.

  • SBR Jaarrekening Natuurlijke Personen
  • SBR Jaarrekening Rechtspersonen
  • SBR Jaarrekening Rechtspersonen beperkt

Jaarrekening aanleveren

Je kunt direct SBR jaarrekeningen delen met financiers via softwarepakketten die zijn aangesloten bij Mijn Data, Mijn Business.

Filters

Staat jouw softwarepakket er niet tussen?

Laat het ons weten

Binnenkort beschikbaar

Er zijn geen resultaten gevonden.

Zoek een SBR accountant of administratiekantoor