SBR KYC

Jouw bank heeft gevraagd om digitaal KYC-gegevens van jouw organisatie aan te leveren. Hiervoor heeft SBR Nexus een KYC Portal ontwikkeld. Op deze pagina vertellen we je meer over het waarom van deze portal, de voordelen die het jouw organisatie biedt en de veiligheid van jouw gegevens.

SBR Jaarrekening

Aanleveren KYC-gegevens

Jouw bank heeft gegevens van jouw organisatie nodig in het kader van KYC. Dat staat voor ‘Know Your Customer’, letterlijk vertaald: ken je klant. Dit is de benaming van alles wat jouw bank doet om je als klant zo goed mogelijk te leren kennen. Zij is hiertoe verplicht op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft)

 

Waarom de KYC Portal

De huidige manier voor het aanleveren van KYC-gegevens verschilt per bank en kan erg tijdrovend zijn. Daarom hebben de drie grootbanken, samen met SBR Nexus, een standaard ontwikkeld voor het aanleveren van die gegevens: de KYC Portal.

Veilig
Inloggen op de portal doe je met eHerkenning. Dit is een veilig en betrouwbaar inlogmiddel voor jouw organisatie, erkend door de overheid.
Eigen beheer
Dankzij de portal staan alle KYC-gegevens op één plek. De gegevens zijn makkelijk te beheren en eenvoudig te delen met jouw bank. Alleen jij hebt toegang tot de KYC-gegevens van jouw organisatie in de portal. De gegevens die je hebt gedeeld met jouw bank kun je blijven inzien en verwijderen wanneer je dat wenst.
Herbruikbaar
De KYC-gegevens in de portal blijven bewaard. Wil je gegevens wijzigen, vraagt jouw bank om gegevens opnieuw aan te leveren, of word je klant bij meerdere banken? Je kunt de gegevens in de portal eenvoudig wijzigen of aanvullen. Opnieuw invullen is niet nodig.