SBR Jaarrekening

De SBR Jaarrekening is de jaarrekening die banken willen ontvangen van klanten met een financiering en is een afgeleide van de inrichtingsjaarrekening. Er zijn drie soorten SBR Jaarrekeningen: rechtspersonen, rechtspersonen beperkt en natuurlijke personen. Afhankelijk van de rechtsvorm en/of grootte van het bedrijf is één van de drie van toepassing. De SBR Jaarrekening kun jij zelf als ondernemer of als accountant versturen via Mijn Data, Mijn Business. De bank ontvangt deze gegevens dan digitaal en verwerkt deze gegevens automatisch in de systemen.

Lees hier verder over hoe je een SBR Jaarrekening kunt aanleveren, of klik hier om jouw dienstverlener te vragen om aan te leveren.

IHZ- aangifte

De IHZ-aangifte is een zakelijke IB-aangifte en een kopie van de aangifte die wordt ingediend bij de belastingdienst. De ontwikkelde taxonomie hergebruikt 100% van de dataset die de Belastingdienst heeft gedefinieerd (waarbij het BSN nummer eruit wordt gehaald).

Klik hier om jouw dienstverlener te vragen om aan te leveren.

SBR Huurinformatie

Via Mijn Data, Mijn Business kan direct huurinformatie (huurlijsten) gedeeld worden met financiers. Huurinformatie betreft informatie over de verhuurstatus van het gerelateerd te financieren of gefinancierde vastgoedobject. Deze informatie is benodigd voor revisies of nieuw aan te vragen financieringen.

Lees hier verder over hoe je SBR Huurinformatie kunt aanleveren.

SBR Taxatierapport

Taxatierapportages kunnen via Mijn Data, Mijn Business uitgewisseld worden tussen de taxateur en de financier. Met het SBR Taxatierapport wordt taxatie-informatie uitgewisseld via een standaard waarbij de taxateur aan wet- en regelgeving kan voldoen.

Lees hier verder over hoe je een SBR Taxatierapport kunt aanleveren.

Binnenkort is het mogelijk om meer rapportages via Mijn Data, Mijn Business te verzenden, op deze pagina houden we je op de hoogte van de mogelijkheden.

Op zoek naar meer informatie?

Klik hier voor de keuzehulp.